Restaurant Xaloquell (SALA NÒRDICA)
C/ Cantàbric 10, Platja de Sant Salvador
El Vendrell (Tarragona)
( entrada gratuïta)ORGANITZA

HI COL·LABOREN
 
 

VISOR'13: LITERATURES és la novena edició d'una iniciativa que, des de l'any 2005, ha anat abordant diferents gèneres i estils literaris en companyia de més de cinquanta autors i autores de reconeguda trajectòria.


**************

 La literatura, com d’altres arts, ha anat experimentant un procés d'evolució de manera paral·lela als nous temps.

Al llarg dels darrers anys la narrativa i la poesia, en consonància amb els canvis socials, les noves tecnologies i els nous plantejaments estètics, no només han evolucionat en els seus referents argumentals, sinó que també han proposat una oferta heterogènia, tant de formats com de suports.  Aquestes complicitats amb altres fórmules de comunicació han donat com a resultat noves propostes literàries.

Des del punt de vista editorial i malgrat les dificultats actuals d'un mercat en retrocés i seriosament amenaçat, l'aparició de nous segells amb apostes suggerents és una evidència que posa de manifest la resistència del sector a les contrarietats del moment. Malgrat tots els contratemps, la literatura no ha deixat d'oferir nombrosos motius de satisfacció, i no només partint de les fórmules habituals.

Des del tímid inici als anys noranta fins a la gran proliferació actual, la petita pantalla ha anat incorporant continguts d'alta qualitat en format de sèrie televisiva, amb guions ben elaborats i de gran nivell literari. Sèries com la ja llegendària Twin Picks, The Sopranos, The Whire, Breaking Bad i bastants altres són exemples de com alguns creadors han traspassat els límits dels seus territoris quotidians per crear obres mestres en formats televisius.

En aquesta aposta per l'híbrid, la literatura infantil i juvenil han estat un dels gèneres de major progressió en nombrosos sentits.

Davant els tradicionals missatges moralitzadors han anat apareixent propostes innovadores, amb enfocaments pedagògics més educatius i menys amenaçadors. La combinació de nous temes amb plantejaments gràfics molt diversos i creatius han fet de la literatura infantil i juvenil un gènere literari en expansió.

VISOR'13: LITERATURES té la voluntat de ser una jornada en què aquestes aportacions puguin ser tractades, i contribuir a la difusió de les noves propostes narratives en companyia dels creadors i estudiosos que ho fan possible.


ALTRES JORNADES VISOR

ALTRES PROJECTES DE BRACKET CULTURA